Είναι η διαδικασία κατά την οποία ένα δυσχρωμικό δόντι ή μια ομάδα δυσχρωμικών δοντιών μπορούν να «ανοίξουν» σε τόνο χρωματικό και να δώσουν ένα πιο λευκό και υγιές χαμόγελο στον ασθενή. Οι κατηγορίες που υπάρχουν είναι τέσσερεις :

1. Λεύκανση Ιατρείου Λήψη φωτογραφίας, προετοιμασία ούλων για την προστασία τους και τοποθέτηση ειδικού gel στα δόντια – διαρκεια 20’,

2. Λεύκανση σπιτιού Ο ασθενής προμηθεύεται από τον οδοντίατρο ειδικά, εξατομικευμένα μασελάκια (ένα για κάθε γνάθο) και προβαίνει στην θεραπεία του τοποθετώντας ένα ειδικό ζελέ στα μασελάκια του κατά την διάρκεια του ύπνου του τα βράδια. Η διάρκεια της θεραπείας μπορεί να είναι 7-14 ημέρες, ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

3. Συνδιασμός των 1, 2 συνιστάται για την ταχύτερη εμφανιση αποτελεσμάτων και την παρατεταμένη διαρκεια του αποτελέσματος. 

4. Εσωτερική Λεύκανση απονευρωμένου δοντιού πρόκειται για μια διαφορετική τεχνική κατά την οποία λευκαντικός παράγοντας τοποθετείται στο εσωτερικό του δοντιού, καλύπτεται προσωρινά και με το πέρας 3 ημερών το λευκαντικό αφαιρείται. Ίσως θεωρηθεί απαραίτητη η επανάληψης της διαδικασίας μέχρις ότου το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *